Sestavine:
- 400 g mletega piščančjega mesa (lahko tudi goveje stegno)
- 1 nasekljana čebula
- Kokosovo mleko
- 1 porcija pesta
- 1 jušna žlica indijskega trpotca
- Začimbe (sol, poper, timijan…)
Vse sestavine zmešamo in pustimo počivati 15 min. Iz mešanice naredimo majhne kroglice in kuhamo v kokosovem mleku, dokler niso kuhane. Zadostuje za približno 25 kroglic.
Brokoli-Avokado Solata
Sestavine:
- 1 brokoli
- 1 avokado (nasekljan na kocke)
- 2 nasekljani mladi čebuli (lahko tudi por)
- 1 pest sveže bazilike
Preliv:
- 3 jušne žlice olivnega olja
- 4 jušne žlice jabolčnega kisa
- Sol in poper
Brokoli kuhamo približno (še bolje, če ga poparimo) 3 min, tako da je še vedno hrustljav (al dente). Brokoli zmešamo z avokadom, čebulo in baziliko. Sestavine za preliv pomešamo in prelijemo solato.