Sestavine:

  • 400 g mletega piščančjega mesa (lahko tudi goveje stegno)
  • 1 nasekljana čebula
  • Kokosovo mleko
  • 1 porcija pesta
  • 1 jušna žlica indijskega trpotca
  • Začimbe (sol, poper, timijan…) 

Vse sestavine zmešamo in pustimo počivati 15 min. Iz mešanice naredimo majhne kroglice in kuhamo v kokosovem mleku, dokler niso kuhane. Zadostuje za približno 25 kroglic.

Brokoli-Avokado Solata

Sestavine:

  • 1 brokoli
  • 1 avokado (nasekljan na kocke)
  • 2 nasekljani mladi čebuli (lahko tudi por)
  • 1 pest sveže bazilike

Preliv:

  • 3 jušne žlice olivnega olja
  • 4 jušne žlice jabolčnega kisa
  • Sol in poper

Brokoli kuhamo približno (še bolje, če ga poparimo) 3 min, tako da je še vedno hrustljav (al dente). Brokoli zmešamo z avokadom, čebulo in baziliko. Sestavine za preliv pomešamo in prelijemo solato.