Okusna torta za posebne priložnosti. Naj ne bo na jedilniku prepogosto.  🙂

Sestavine

8 jajc
300 g 70-80% čokolade
3 jušne žlice kokosovega masla ali masla
1 ½ čajne žličke vanilije v prahu
50 g kokosovega sladkorja ali eritritola
2 zreli banani
100 g mletih oreščkov (lešniki, orehi, mandlji)
ščepec soli

Glazura

5 jušnih žlic kokosovega sladkorja ali eritritola
2 jušni žlici instant espressa
2-3 jušne žlice vroče vode

Priprava

1. Pečico segrejte na 180°C.
2. ˝Spasirajte˝ banane in jih pomešajte z rumenjaki, kokosovim sladkorjem, vanilijo in soljo.
3. Raztopite čokolado in kokosovo maslo/maslo, ter primešajte bananino-jajčni mešanici
4. Dodajte zmlete oreščke
5. Beljake stepite v sneg in nežno dodajte mešanici
6. V pekaču pecite 20 min (torta bo izgledala nekoliko mokra, nepečena, ampak ko jo boste vzeli iz hladilnika, bo kompaktna)
7. Torto vzemite iz pečice in pustite da se ohladi
8. Zmešajte sestavine za glazuro in enakomerno razporedite po torti
9. Za nekaj ur dajte v hladilnik
10. Postrezite hladno, z jagodičevjem, smetano, kislo smetano ali kokosovo (100%) mleko

Bon appétit!  🙂