Če radi zahajate v kitajsko restavracijo in iščete bolj zdravo varianto pripravljanja hrane v voku, poskusite s praženo govedino z zelenjavo in sezamom.

Sestavine

Za 3-4 osebe
• 400-500 g na tanke trakove narezanega zorjenega hrbta-ledja (rosatbeef) ali zorjenega stegna
• 1 rdeča paprika
• 1 srednje veliki por
• 1 manjša bučka
• 10 dag rjavih šampinjonov ali šitak
• 1-2 JŽ neoluščenega sezama
• 1 ČŽ drobno sesekljane sveže ingverjeve korenine
• 1 JŽ arašidovega ali mandljevega masla (boljša izbira)
• Sol

Priprava

Zelenjavo operite in jo razrežite na večje kose. V že segreti posodi, najbolje voku, segrejte olje (najbolje maslo ali manjšo količino kokosovega masla) in med nenehnim mešanjem na hitro popražite ingver, da zadiši. Dodajte meso in ga pražite 2-3 minute, da spremeni barvo. Odstranite govedino in postavite na stran.
Odlijte odvečno olje iz voka in s papirno brisačo, obrišite posodo. Posodo segrejte, dodajte malo masla in dodajte najprej gobice, ki jih pražite približno 2 minuti. Nato dodajte papriko in nazadnje por in pražite še dodatni 2 minuti.
Govedino dodajte k zelenjavi spet v vok, dodajte eno jušno žlico arašidovega ali mandljevega masla, ter sezam. Pražite 1-2 minuti. Pustite stati v posodi 2-3 minute in postrežete.