Osvežilno pecivo brez glutena in dodanega sladkorja. Lahko uporabimo katerokoli jagodičevje ali pa ga celo izpustimo.

 

Sestavine za testo:
80 g stopljene kokosove maščobe ali navadnega masla
140 g mletih mandljev
1 jajce
1 žlica sladila Eritritol ali Sukrin

 

Sestavine za nadev:
3 jajca
500 g albuminske skute
300 g grškega jogurta
2 zvrhani žlici kisle smetane
4 žlice sladila Eritrol ali Sukrin
nekaj kapljic arome vanilije
1 skodelica borovnic ali drugega jagodičevja

 

Cheesecake

 

Pečico segrejemo na 180°C. Mandlje na drobno zmeljemo v sekljalniku in jih dobro zmešamo z ostalimi sestavinami za testo. Maso nato enakomerno razporedimo v pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. Ostalo maso pritisnemo ob obod pekača, da naredimo malo roba. Mandljevo osnovo pečemo v ogreti pečici 10 minut. Pečeno osnovo vzamemo iz pečice in ohladimo.

Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo, da naredimo sneg, rumenjake in ostale sestavine (razen jagodičevja) za nadev pa z mešalnikom premešamo. Nato nežno dodamo stepeni beljak. Nadev vlijemo v pekač s testom. Na koncu po vrhu potresemo jagodičevje (zamrznjeno prej odtalimo). Pecivo pečemo približno 50 minut na 180°C. Ohlajeno narežemo na kocke.