Recept sem povzel po Chrisu Kresserju, vodilnemu na področju funkcionalne medicine. Obrok lahko služi kot kosilo ali malica.

Sestavine

Za 3-4 obroke
• 6-8 rezin pancete (lahko tudi slanina)
• 3 zelene
• 2 srednji kolerabi
• 3 korenji
• 2 čebuli
• 1 čajna žlička timijana
• himalajska sol
• ½ čajne žličke popra
• 2 jušni žlici svežega peteršilja
• kocka masla

Priprava

1. Pečico segrejte na približno 220°C
2. Kolerabo, zeleno in korenje razrežite na kocke, čebuli na četrtine.
3. Panceto popecite, da je hrustljava.
4. Ko je pečena, jo vzemite iz ponve.
5. Ponev namažite z maslom, dodajte zelenjavo in začinite.
6. V pečici pecite približno 35 minut. Zelenjava ne sme biti kašasta.
7. Vzemite ponev iz pečice, dodajte nadrobljeno panceto in posujte s peteršiljem.